Côtes du Rhône Villages Sablet Blanc “Cohola” – 2021

17.00

  • Frisse, levendige en aromatische Bio wijn
  • Viognier, Grenache Blanc, Roussanne, Marsanne
  • Millésime: 2021
  • Vinificatie: 100% manueel
  • Houdbaarheid: 3 à 5 jaar
  • Best drinkbaar: 8°C
  • Lekkere wijn voor bij aperitief of maaltijd
  • Inhoud: 75cl
  • Prijs per fles obv van aankoop van minstens 6 flessen naar keuze
Categorieën: , Product ID: 4141

Beschrijving

Ontdek onze Biologische Côtes du Rhône Villages Sablet van Château Cohola

Welkom bij Château Cohola, gelegen in het schilderachtige Sablet, aan de flanken van Les Dentelles de Montmirail, op een steenworp afstand van Rasteau en Gigondas.

Alle wijngaarden, met een respectabele leeftijd van ongeveer 30 jaar, worden met liefde en toewijding biologisch onderhouden en zijn aangelegd in prachtige terrasvormige structuren. Bij ons draait alles om kwaliteit, en daarom worden al onze druiven zorgvuldig met de hand geplukt, met een nauwgezette selectie op het domein achteraf.

Druivensoorten

Viognier, Grenache Blanc, Roussanne, Marsanne

Vinificatie volgens de Bourgondische Methode – Verfijnde aromatische kunst

Bij deze uitzonderlijke vinificatiemethode, bekend als de “Vinification Bourguignonne,” draait alles om het onttrekken van maximale geur- en smaakstoffen aan de druivenschillen, en het creëren van een wijn die zowel complex als heerlijk is.

 

Stap 1: 20 uur Pelliculaire Maceratie Bij deze methode worden de witte druiven eerst voorzichtig gekneusd en vervolgens ondergedompeld in de most bij lage temperaturen, waarbij alles luchtdicht wordt afgesloten. Gedurende een volledige 20 uur worden de druivenschillen in de most gehouden, waardoor extra geur- en smaakstoffen vrijkomen uit de schil. Dit proces verrijkt de wijn met diepte en karakter voordat de alcoholische vergisting begint.

 

Stap 2: Alcoholische vergisting bij lage temperatuur Na de pelliculaire maceratie ondergaat de wijn een alcoholische vergisting bij lage temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de delicate aroma’s behouden blijven en resulteert in een wijn met frisheid en levendigheid.

 

Stap 3: Dagelijkse “Bâtonnage” gedurende 3 maanden Tijdens de alcoholische vergisting ontstaat er een overvloed aan gistcellen die een opmerkelijke bijdrage leveren aan de smaak van de wijn. Om de wijn nog smaakvoller en aromatischer te maken, wordt gedurende 3 maanden een dagelijkse “bâtonnage” toegepast. Hierbij roert de wijnmaker dagelijks met een grote roerspaan in het vat, waardoor de wijn geuriger en rijker van smaak wordt. Deze traditionele methode, bekend als de “vinification Bourguignonne,” wordt inmiddels door vele gepassioneerde wijnmakers gevolgd.

 

Het resultaat van deze verfijnde aanpak? Een wijn die de zintuigen betovert en de kunst van smaakperfectionisme belichaamt. Proef en ervaar de prachtige aroma’s en smaken die deze methode met zich meebrengt in elke slok!

Aroma’s

    • Neus: Vers wit fruit, subtiele aroma’s van zoethout en brioche van het vat.
    • Smaak: Frisse en geconcentreerde aanzet en afdronk met een heerlijke en charmante noot van suiker.

 

Château Cohola streeft naar perfectie in elke fles. Ontdek onze biologische Côtes du Rhône Villages Sablet – Terroir Biologique en laat je betoveren door de rijke smaken en het vakmanschap dat in elke slok is verweven.

Bestel nu en geniet binnenkort van deze buitengewone wijnervaring!