馃崌 Dag van de Viognier druif

Het is vandaag Internationale dag van de Viognier druif. Goede reden om deze lekkere druif dus even in de kijker te zetten.

Wij zijn namelijk enorme fans van deze witte druif die goed gedijt in Rasteau en onze witte “Fleur de Terroir” wijn kleur, smaak en karakter geeft.

De Viognier druif is afkomstig uit de kleine appellatie Condrieu, net ten zuiden van C么te R么tie in de noordelijke Rh么ne-regio in Frankrijk. Het is een druif die best veel aandacht nodig heeft, maar dat heeft wijnboeren niet weerhouden om ze te planten. Zo kan je Viognier wijngaarden tegenwoordig ook terugvinden in andere delen van Frankrijk, in Itali毛, US, Chili, Zuid-Afrika, Argentini毛 en Australi毛.

Het volume van Viognier dat wordt verbouwd en verkocht, zal waarschijnlijk nooit wedijveren met populaire vari毛teiten zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc. Echter het vermogen van Viognier om te gedijen in relatief warme klimaten en de smaakcombinatie van bloemig en rijp steenfruit, met een lage zuurgraad en een volle body, biedt echter iets onderscheidends in het aanbod van de witten wijnen in de wereld.

Zin gekregen om deze parel te ontdekken? Proef dan onze witte “Fleur de Terroir”. De combinatie van Viognier met Marsanne, Rousanne en Grenache Blanc zorgt voor een complexe, maar bijzonder lekkere blend die zeer geapprecieerd wordt door onze particuliere en horeca klanten.

Bestel ‘m in onze shop en wij zorgen dat deze overheerlijke Viognier-wijn zo snel mogelijk gratis thuis geleverd worden.