De coquelicots zijn er !! 🌺

Na een stevige regenbui afgelopen week krijgt de natuur wat meer kleur in de zuidelijke Rhônevallei. Overal tussen de wijngaarden bloeien de klaprozen en geven ze de velden kleur. Zalig om te zien!!

Is ze niet beeldschoon? Deze bloem was de inspiratie voor onze “Fleur” wijnen uit Rasteau.

Net zoals de bloem bestaan onze Fleur wijnen in een witte, rosé en rode kleur.

Onze “Fleur” wijnen werden helemaal volgens onze smaak samengesteld en ook het etiket hebben we zelf ontworpen met de klaproos als inspiratiebron.

De klaproos is één van de eerste bloemen die je terugvindt in de wijngaarden nadat de grond werd omgewoeld na de winter. Deze pioniersbloem heeft een bodem in beweging nodig en zien we bijgevolg ook weeldering groeien bij ons in de bermen.

De klaproos is waarschijnlijk in ieders bewustzijn wel eens doorgedrongen. Ze is vurig vanwege haar kleur en zacht vanwege haar zijdezachte blaadjes. Deze aspecten hebben we gecombineerd in alledrie onze “Fleur” wijnen en het resultaat is iets om terecht fier op te zijn!

Wil jij onze Fleur wijnen proberen? Ontdek ze alledrie in onze shop!!

“Fleur” Rouge obv Grenache, Syrah en Vermentino – 11,50€ / fles bij aankoop van 6 flessen

Onze “Fleur” Rouge is een rode wijn met een fruitige neus, maar toch met voldoende ruggengraat. De basis van onze rode Fleur is gelijkaardig aan die van onze Rasteau “Fleur de Terroir” en bestaat dus oa uit het sap van onze Grenache noir druif. Voeg daar wat Vermentino aan toe voor de frisfruitige geur en smaak, en wat Syrah om de afdronk wat kracht en body te geven en je krijgt “Fleur” Rouge.

“Fleur” Blanc obv Vermentino, Viognier en Muscat – 11,50€ / fles bij aankoop van 6 flessen

Deze “Fleur” wijn bestaat voor 80% uit Vermentino, waardoor het een toegankelijke fruitbom is. Aangevuld met wat Viognier en een toets van Muscat, is het een witte wijn met een lichte body, fruitige smaak en frisse zuren. Serveer ‘m fris gekoeld en drink de wijn als aperitief of in combinatie met schaal- en schelpdieren, gefrituurde vis of exotische gerechten.

“Fleur” Rosé obv Cinsault, Vermentino, Clairette rose – 9,50€ / fles bij aankoop van 6 flessen

Onze “Fleur” rosé wijn is gebotteld en is perfect om als aperitief te schenken op een mooie zomerse dag. Net als de rode en witte variant, heeft deze Fleur wijn wat Vermentino bloed door zijn aderen lopen die zorgt voor fruitigheid en frisheid. Serveer ‘m fris gekoeld en geniet van dit pareltje uit het mooie Rasteau.