“Fleur” .. een nieuwe rode Rasteau wijn in het diVines assortiment

Wijn maken zit Jean-Marc Brun van Domaine Beau Mistral in het bloed. Veel had hij dus niet nodig toen we hem vroegen een nieuwe rode wijn voor ons samen te stellen. In ons assortiment misten we namelijk nog een rode wijn die het beste van onze Cru Rasteau “Fleur de Terroir” en onze fruitige “Tentation” Rouge combineert.

diVines was op zoek naar en heeft gekregen .. “Fleur”, een rode wijn met een fruitige neus, maar toch met voldoende ruggengraat. De basis van onze rode Fleur is gelijkaardig aan die van onze Cru Rasteau “Fleur de Terroir” en bestaat dus uit het sap van onze Grenache noir druif. Voeg daar oa wat Vermentino aan toe voor de frisfruitige geur en smaak, en wat Syrah om de afdronk wat kracht en body te geven en je krijgt “Fleur”. Onze nieuwe rode wijn heeft een mooie rode kleur en een alcoholpercentage van 13% en werd uiteraard, net als al onze wijnen, met de nodige zorg en eerbied en volgens de hoogste standaarden geproduceerd.

Niet alleen de wijn is volledig volgens onze smaak samengesteld, ook het etiket hebben we zelf ontworpen. De coquelicot of klaproos is één van de eerste bloemen die je terugvindt op een omgewoelde grond. Deze pioniersbloem heeft een bodem in beweging nodig en zien we tegenwoordig weelderig bloeien in onze bermen, maar ook tussen de wijnranken van Rasteau. De klaproos is waarschijnlijk in ieders bewustzijn wel eens doorgedrongen. Ze is vurig vanwege haar kleur en zacht vanwege haar zijdezachte bloemblaadjes. Net deze aspecten wilden we combineren in een mooie fles en het resultaat is zeer binnenkort beschikbaar. Hou onze website in de gaten!