Een Rhône wijn op jouw feesttafel !

Het is weer bijna zover! Kerst en nieuwjaar staan voor de deur en dat mag weer gevierd worden! Met lekker eten en een goed glas wijn uiteraard .. eentje uit de Zuidelijke Rhônevallei bijvoorbeeld.

    • De witte wijnen zijn in deze streek meestal ver in de minderheid, maar zijn daarom niet minderwaardig .. integendeel! Ze staan bekend als droog, fris en geurig en kunnen absoluut concurreren met bekendere soortgenoten zoals bv Chardonnay wijnen.
    • De rode wijnen zijn bijna altijd blends, gemaakt van druivenrassen grenache, syrah en mourvèdre. De grenache noir druif staat erom bekend dat het stevige wijnen levert met een ronde smaak. De rassen syrah en mourvèdre zorgen dan weer voor kruidige aroma’s, kleur, structuur en een langere houdbaarheid.

De wijnen uit de Côtes du Rhône staan er in het algemeen om bekend dat ze zacht, rijk aan aroma, vol en meestal stevig zijn. Ze kunnen vaak al jong gedronken worden, maar hebben even goed een ruim bewaarpotentieel.

Ontdek onze wijnen uit 5 verschillende appellaties uit de zuidelijke Rhônevallei. Elk dorp heeft een andere terroir, een eigen karakter en soms zelfs een micro-klimaat dat mee de smaak van de wijn bepaalt.

Laat je verrassen door onze kwalitatief hoogstaande wijnen, gemaakt door kleine familiedomeinen uit de streek. Bestel in onze shop en wij leveren gratis en persoonlijk aan huis.

Wil je graag iemand een diVines wijn cadeau doen? Wij leveren jouw keuze in een mooie stijlvolle geschenkverpakking bij jou of direct bij de gelukkige thuis.

Geniet van de eindejaarsperiode en drink alleen maar goede wijn!

Rasteau

divines wijnen Inez Schoels
Gigondas
Gigondas
Châteauneuf-du-Pape
divines semelles de vent
Vacqueyras
divines semelles de vent
Vinsobres
divines famille jaume