😎 Nazomeren in Frankrijk

Begin september zijn de meeste Fransen weer aan het werk en de massa buitenlandse toeristen is ook weer naar huis. De ideale tijd voor een heerlijk verblijf in Frankrijk is aangebroken!

Zuid-Frankrijk is, inclusief de Rhône-vallei, een ideale bestemming voor een nazomervakantie. Je kan daar namelijk nog rekenen op vele zonuren. Soms kan je in de zuidelijke Rhônevallei een paar dagen last hebben van de mistral wind, maar die blaast de lucht dan weer schoon met zon als het gevolg. Bij mistral wind is het trouwens gewoon een kwestie van een zonnig plekje uit de wind op te zoeken!

Omdat het overdag minder warm is dan in de zomermaanden, is het heerlijk om te fietsen en te wandelen. Maar je kan in ook gaan helpen bij de druivenpluk. Of gewoon uitgebreid de tijd nemen om te genieten van het leven als god in Frankrijk. Dan denk ik aan een uitgebreid ontbijt met een verse baguette, croissant of pain-chocolat. Of aan wijndegustaties bij de lokale wijnboeren in Rasteau of Gigondas. Picknicken in de wijngaarden of gezellig lunchen op het marktplein van een pittoresk dorpje. Of slenteren over een gezellige Franse streekmarkt waar je de lekkerste etenswaar kan vinden.

Kortom… nazomeren in Frankrijk? Moet je absoluut eens doen!

Te ver voor een lang weekend of een mid-week? De zuidelijke Rhônevallei bereik je makkelijk met de wagen, maar dan ben je direct al een ganse dag onderweg. Gelukkig kan je tegenwoordig ook gewoon naar daar vliegen. Super makkelijk voor ons, en goedkoop, zijn de zomerse TUIfly vluchten tussen Antwerpen en Avignon. Nog tot einde september brengen die ons het snelste naar Rasteau. Buiten de zomerperiode kan je meerdere dagen per week vanuit Brussel of Charleroi vliegen op Marseille of Nîmes. Niet twijfelen dus!