🤩 De mooiste dorpen in de Vaucluse

Wij hebben ons hart verloren in Rasteau, maar uiteraard zijn er ook nog veel dorpen in de buurt die absoluut het ontdekken waard zijn.

Ook Bonnieux is een prachtig dorp om in alle rust te voet te verkennen. Vooral in de achterstraatjes stuit je op verborgen pleintjes, mooie stenen trappen, huizen met blauwe luiken en romantische doorkijkjes op de omliggende olijf- en wijngaarden en het pijnboombos. Ook Bonnieux heeft leuke restaurants, zoals het pittoreske terras van “Le Fournil“, met uitzicht op een oude fontein en een kerk.

Gigondas is een mooi dorp, gelegen aan de voet van “Les Dentelles de Montmirail”. Ga er wandelen, wijn proeven en lunchen bij Olivier in “Du verre à l’assiette“.

Genesteld aan de voet van een heuvel tussen de wijngaarden, vind je Séguret. Trek eropuit door de geplaveide straatjes, en stop even om de geuren op te snuiven van de rozenstruiken die de huizen versieren. Van op het kerkplein heb je zicht op “Les Dentelles de Montmirail”, “Les Alpilles” en “Cévennes”. Wie nog wat jus in de benen heeft, stapt best ook eens naar het hoge deel van het dorp waar ruïnes van een kasteel én een prachtig zicht op de regio te ontdekken zijn. Dineren kan je doen in “Le Mesclun” of aan de voet van het dorp, in de zalige binnentuin van “La Bastide Bleue“.

Vdivines inez schoelsoor een lekker en gezellig aperitiefje op z’n Frans met de locals moet je op het plein van Rasteau “Chez Louis” zijn. Daar serveert Régis je oa onze “Fleur Blanc” en “Fleur Rosé” wijnen. Santé!

Ook Faucon is een klein dorpje, gelegen op een heuvel met een prachtig zicht op les Préalpes en de Mont Ventoux. Het is een oude versterkte stad en de huizen zijn gebouwd in de lokale steen wat het dorp veel charme geeft. In Faucon kan je genieten van een lekker ontbijt én een geweldig zicht in de “Boulangerie des Tilleuls“.