Het zomert in Rasteau ! ☀️

😎 Het is zomervakantie en dan brengen wij veel tijd door in ons geliefde Rasteau. Niet alleen om er te genieten van de zon en de zomerse temperaturen, ook om ons onder te dompelen in het lokale feestgedruis en deel te nemen aan de verschillende wijnfeesten die her en der georganiseerd worden.

Ook de komende periode staat er nog eea op de planning in Rasteau, zoals 2 keer Quand VIN le Soir” op 26 juli en 2 augustus en La Nuit du Vin” op 14 augustus. Ook gezellig zijn de soirées Je’dis vin” in Villedieu, nog op 3 “jeudi’s” deze zomer nl. op 27 juli, 3 en 10 augustus en de “Apéro Vin” in Cairanne op 27 en 28 juli en 3 en 4 augustus.

Naast de op-datum georganiseerde feesten, kan je in de buurt ook terecht voor andere leuke activiteiten. Er zijn de lokale markten, je kan gaan wandelen in de wijngaarden, maar even goed kan je een apéro, picknick of diner “Au Coeur des Vignes” booken bij Charlotte.

 

🏃 Didier en ik zijn ook weer de sportieve toer opgegaan, want er moet getraind worden voor ons volgende doel, de Petra Desert Marathon in Jordanië begin september. Net zoals vorig jaar hebben we ons ingeschreven voor een trail-marathon met 1000 hoogtemeters .. nog 38 dagen te gaan!

Ter voorbereiding van dit avontuur is ons verblijf in Rasteau ook ideaal omdat we hier de perfecte omstandigheden hebben om ons voor te bereiden. We doen dan de 15km trail in de Dentelles de Montmirail met 500 hoogtemeters, 1 of 2 keer na mekaar, we lopen de Mont Ventoux 21km naar beneden of fietsen ‘m naar boven.

Met de warme Provençaalse temperaturen erbij werken we bovendien ook aan onze hitte-acclimatisatie, want in Petra zullen we warm hebben.

 

🍷 Wie door zijn voorraad wijn heen is, hoeft uiteraard niet te vrezen. Onze webshop is 24/7 open!! Vanaf september doen we trouwens ook weer verschillende wijnbeurzen aan en de data en locaties volgen in een volgende nieuwsbrief.

😎 Nu is het vooral genieten van mooi weer, de zon, bbq’s, mekaar en van leuke feestjes uiteraard. Wie deze zomer een tripje heeft gepland in de buurt van Rasteau en de Mont Ventoux mag ons altijd bellen. Als wij er dan ook zijn, spreken we zonder fout af en nemen we je mee naar een mooi stukje Rasteau waar we samen zullen klinken op de zomer! Santé!!