Muscat de Beaumes de Venise “La Pigeade” Blanc – 2022

Muscat de Beaumes de Venise

Deze op natuurlijke wijze versterkte witte wijn is werkelijk een streling voor het oog en de tong.

De wijn is lichtgoud van kleur, glanzend met gouden reflecties en onthult complexe aroma’s van rozenwater en exotisch fruit zoals oa lychee.

De wijn wordt best jong en altijd zeer fris (ongeveer 7°) gedronken, als aperitief of in combinatie met lekkere gerechten zoals bij meloen, foie gras, fruitige desserts, oosters gebak, donkere chocolade, maar even goed bij blauwe kazen. Na opening van de fles kan deze wijn nog makkelijk 6 weken bewaard worden zonder kwaliteitsverlies.

Bestel ‘m nu in onze shop!

Prijs: 16,5€ per fles

Druivensoorten

100% Muscat Blanc

De druiven worden handmatig geoogst in dozen en vervolgens gesorteerd en ontsteeld op het domein. Nadien volgt een pelliculaire maceratie op lage temperatuur, dan de persing en daarna start de alcoholische gisting op een lage temperatuur.

Aroma’s

    • Neus: Rozenwater, litchee, meloen, perzik, geconfijt fruit
    • Smaak: Lange zoete afdronk met mooie zuren

Meer over Domaine La Pigeade

Het verhaal van Domaine La Pigeade begon in de vroege jaren zestig, toen Nicole en Claude Vaute zich vestigden op het domein in Beaumes de Venise. Ze kwamen beide uit een boerenfamilie en werden de eerste generatie wijnbouwers.

Ze geloofden in de, toen nog zeer jonge appellatie Muscat de Beaumes de Venise, en hebben het domein door de jaren heen ontwikkeld en uitgebreid. In die tijd maakten ze zelf geen wijn, maar brachten ze alle druiven naar de dorpscoöperatie. In 1996 daar kwam verandering in toen hun zoon Thierry en zijn vrouw Marina beslisten om hun eigen kelder te bouwen en voor de eerste keer wijnen te produceren onder de naam van het domein.

Het 16e eeuwse gebouw op het domein is gelegen in het hart van de Provence en de Rhônevallei, aan de voet van de Dentelles de Montmirail, op enkele kilometers van de Mont Ventoux en de Luberon. Het domein heeft een fantastische geografische ligging en geniet van een uitzonderlijk microklimaat, bevorderlijk voor de productie van de beste wijnen.

Ondertussen bezit het domein een terrein van meer dan 30 ha en maakt het met veel toewijding lekkere kwaliteitswijnen.

Beaumes de Venise – Cru des Côtes du Rhône Sud

Het wijngebied is gelegen op de hellingen van Beaumes de Venise, aan de zuidzijde van de Dentelles de Montmirail, in het departement Vaucluse en er groeien veel Muscat druiven. Kenners beschouwen de muskaatwijn als een van de beste van Frankrijk, een wijn die als aperitief en als dessertwijn genuttigd kan worden.

Muscat de Beaumes de Venise is sinds 1943 geklasseerd als AOC voor zijn witte vins doux naturel wijnen. Het gebruikte druivenras is 100% Muscat à petit grains. De druiven moeten een suikergehalte hebben dat hoger is dan 252 gram per liter. De wijnen moeten een suikergehalte hebben van minstens 110 gram per liter.

Alle Muscat de Beaumes de Venise wijnen hebben een gouden kleurspiegel en zijn zeer geparfumeerd met exotische toetsen. Na opening van de fles kan de wijn nog tot 6 weken bewaard worden.