Dag van de ondernemer 💪

Vroeger gaf ik presentaties over video walls, tegenwoordig over wijn 🍷

Deze “dag van de ondernemer” is een mooi moment om even stil te staan bij mijn parcours als zaakvoerder van diVines.

Het is ondertussen namelijk al meer dan 3 jaar geleden dat ik de deur bij Barco achter mij heb dichtgetrokken en als zelfstandig onderneemster mijn eigen wijnzaak ben opgestart. En ik heb het mij nog geen seconde beklaagd!

Mijn gamma bestaat uit slechts 17 unieke wijnen uit de zuidelijke Rhônevallei en ik heb zeer bewust gekozen voor deze niche strategie om mij te differentiëren van grote wijnhandelaars. Er bestaan namelijk enorm veel verschillende wijnen en ik wil opvallen met het verhaal dat bij elke wijn hoort.

Over smaak valt niet te discussiëren uiteraard, dus je vindt het lekker of niet, maar over één ding is iedereen het roerend eens .. alle wijnen zijn van zeer hoge kwaliteit. Het mooiste compliment krijg ik na elke degustatie als mensen mij zeggen dat ik ze aangenaam heb weten verrassen! En daar doe ik het voor 😊

Initieel lag mijn focus vooral op de betere restaurants en deed ik in dat segment veel prospectie en tastings, maar de corona periode heeft mij verplicht om mijn business model aan te passen en ook de particuliere markt aan te boren, in het begin via de diVines webshop en daarna ook via wine tastings en wijnbeurzen. Zo sta ik volgend weekend bijvoorbeeld op de “Foire du Vin” in Gent.

Ondertussen zijn er concrete plannen om thuis een winkel- en degustatieruimte te voorzien. Mensen hebben graag voeling met wie er achter het product schuilgaat en ik wil ze dan ook helemaal meenemen in de Provençaalse sfeer en gastvrijheid. Klanten effectief meenemen naar de Provence maakt nu nog geen deel uit van het aanbod, maar dat staat zeker ook op mijn to-do lijstje.