De laatste nieuwtjes uit Rasteau 🍷

Elke maand brengen wij minstens een week door in het mooie Rasteau. Het is en blijft dan ook een heerlijk deel van Frankrijk om in te vertoeven, de Drôme Provençale en het noorden van de Vaucluse. Het landschap vol met wijngaarden, olijfbomen, en met de Dentelles de Montmirail en de majestueuze Mont Ventoux op de achtergrond, is een lust voor het oog. En het aangename klimaat met de vele zon-uren nemen we er uiteraard graag bij.

Elke maand worden wij dus voor even “Rastelains”. We helpen wat mee in de cave of op het veld, bezoeken de wijndomeinen waar we mee samenwerken en gaan ook regelmatig op verkenning, op zoek naar nieuwe producten waar we ons gamma mee kunnen uitbreiden. Ons doel is en blijft nog steeds om een vleugje van onze geliefkoosde Provence mee te brengen en dé Cru wijnspecialist van de zuidelijke Rhônevallei te zijn.

Zo hebben we afgelopen jaar ons gamma uitgebreid met witte wijnen uit Sablet en Vacqueyras en een rode bio wijn van Château Cohola. We hebben olijfolie en aanverwante producten uit Nyons toegevoegd, net als honing met 5 verschillende Provençaalse smaken.

Ook naar volgend jaar toe hebben we ons huiswerk al gemaakt en ik kan in primeur vertellen dat we ons wijngamma op zeer korte termijn zullen uitbreiden met wijnen uit buurdorp Cairanne, Cru voor zijn rode en witte wijnen sinds 2016. Alvast iets om naar uit te kijken!

Al onze wijnen kan je proeven bij ons thuis in ‘s-Gravenwezel, waar we binnenkort ook een echte degustatieruimte zullen voorzien of tijdens een diVines Wine Tasting. Maar je kan ons volgend jaar ook bezoeken tijdens verschillende wijnbeurzen, én in Rasteau uiteraard! Contacteer ons en we spreken concreet af!

 

De Nyons olijven zijn terug op voorraad 🫒

Op maandag 5 december werd in AOP Nyons het startschot gegeven voor de oogst van de olijven bestemd om te eten. Deze zwarte “Tanche” olijven die enkel in Nyons groeien, zijn vanaf nu volledig rijp en fijn gerimpeld door de eerste koude van de afgelopen dagen. Na de oogst worden ze klaargemaakt om te eten op de typische manier van Nyons.

Niet door ze gedurende een paar maanden in water en zeezout te dompelen, maar wel door ze eerst te perforeren voordat ze met fijn zout worden bestrooid. Hierdoor kunnen ze na een tiental dagen al als primeur worden gegeten! Overheerlijk!!!

Wij hebben deze zwarte parels weer op voorraad! Ze zijn “au nature” vacuum verpakt per 500gr. Qua bereiding adviseren wij om wat olijfolie en provençaalse kruiden toe te voegen. In de frigo kan je deze lekkernij daarna makkelijk verschillende weken bewaren.

Wie helemaal fan is van deze olijf uit Nyons, probeert best ook eens de aanverwante producten uit. Tapenade is een olijvenpasta met kappertjes en ansjovis. Affinade is de pure olijvenpasta en specialiteit van Nyons. En uiteraard hebben we ook olijfolie, zowel warm als koud te gebruiken.

 

diVines Wine Tasting booken?

Wil jij je ook eens laten onderdompelen in de Provençaalse sfeer? Met lekkere witte, rosé en rode wijnen uit de streek, een hapje en een fijne babbel erbij?

Neem dan zeker contact op met ons om een datum te prikken voor een diVines Wine Tasting. We nemen jou en je gezelschap dan mee op een reis doorheen verschillende dorpen uit de zuidelijke Rhônevallei en stellen je op een laagdrempelige manier en in een relaxte sfeer onze wijnen voor uit Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Sablet en Châteauneuf-du-Pape.

Wij vertellen het verhaal achter elke wijn, over de afkomst, de druivensoort, de makers die schuilgaan achter de bijzondere rijke smaken én geven je food-pairing tips.

 

Nog op zoek naar een kerstcadeau?

Dan kan je zeker bij ons terecht om een lekkere en exclusieve wijn uit de zuidelijke Rhônevallei aan te schaffen. Wij hebben een mooie keuze uit witte en rode wijnen en ook twee varianten van de bekende Vin Doux Naturel uit Rasteau.

Maak snel een afspraak via inez@divines.be, geef ons een belletje op 0495/ 59 68 88 of spring gewoon binnen als ons “ApéRHÔNE” bord buiten staat op de Epicialaan in ‘s-Gravenwezel.