“Fleur” Blanc en Thaise mosselen – een perfecte combo !

Als de zon schijnt, denken wij aan een lekker drankje en een heerlijk gerecht.

Op zoek naar inspiratie voor iets zomers dat bovendien internationaal geïnspireerd is? Maak dan eens mosselen op z’n Thais à la Kim’s Kitchen.

Kim is een vriendin van ons die haar passie voor koken heeft gecombineerd met haar liefde voor reizen. Daaruit is Kim’s Kitchen ontstaan. Tijdens haar reizen heeft ze vele nieuwe ingrediënten ontdekt die ze heeft verwerkt in internationale gerechten. Deze deelt ze tijdens kookworkshops waarbij je zelf aan de slag gaat onder haar begeleiding. Sinds kort heeft ze ook een eigen traiteurdienst opgezet zodat je thuis met een minimum aan inspanning van haar wereldse gerechten kan genieten.

Ingrediënten:

    • 10g koolzaadolie
    • 15g groene currypasta
    • 200g kokosmelk
    • 1 stengel citroengras in stukken
    • 30g gember
    • 1 kleine rode chili zonder zaadjes
    • 30g witte wijn
    • 15g vissaus
    • 30g limoensap
    • 2 kaffir limoenblaadjes
    • 1,5 kg mosselen
    • Thaise Basilicum naar smaak

De mosselen op z’n Thais zijn eenvoudig om te maken:

    • Doe de currypasta samen met de koolzaadolie in de mosselpot. Bak de pasta 1à2 minuten. Voeg de kokosmelk toe & los de pasta op in de kokosmelk.
    • Zodra de pasta is opgelost kan je de overige ingrediënten toevoegen. Voeg citroengras, gember, chili, witte wijn, vissaus, limoensap & limoenblaadjes toe en laat een 2tal minuten sudderen op medium vuur.
    • Doe de mosselen in de pot en kook tot ze gaar zijn.
    • Werk af met Thaise basilicum & een schijfje limoen naar smaak!

TIP: Serveer met een glas witte Fleur wijn en wat jasmijnrijst !

TIP: Bereid de mosseltjes voor in aluminium bakjes met een zilverpapier over en laat een paar minuten sudderen op de BBQ. Heerlijk als voorgerechtje in combinatie met een frisfruitige Fleur Blanc.

diVines Inez Schoels