Gigondas, grote Cru broer van Rasteau in de kijker

Naast onze eigen wijnen uit Rasteau, kan je bij ons ook terecht voor twee rode pareltjes uit Gigondas. 

Toen “Moulin de la Gardette” uit Gigondas ons in 2019 namelijk vroeg om hun wijnen te verdelen in België hebben we geen seconde getwijfeld. Niet alleen omdat hun rode wijnen bijzonder lekker zijn, ze werden volgens de hoogste standaarden gemaakt, kregen beide grootste onderscheiding van wijngoeroe Jeb Dunnuck én ze hebben een bio label. Met de Gigondas “Tradition”, “La Petite Gardette” en recentelijk toegevoegd de Gigondas “Ventabren” kunnen we jullie een mooie aanvulling op onze lekkere Rasteau aanbieden.

Neem zeker een kijkje op onze site.

Onze Wijnen

Meer over AOC Gigondas

Het idee dat Gigondas een zware wijn is, klopt niet. De terroirs kunnen wijnen geven die ondanks gezonde alcoholpercentages en natuurlijke kracht ook veel frisheid en finesse hebben. Daar zit de kalkrijke bodem voor iets tussen. Gigondas ligt namelijk aan de voet van les Dentelles de Montmirail, een gebergte dat bestaat uit kalksteen en kalkrijke mergel. De meeste wijngaarden liggen verspreid over de flanken van deze rotsformatie waardoor ze een specifieke smaak voortbrengen. Daarnaast bepaalt ook het lokale klimaat de opmerkelijke frisheid van Gigondas wijnen. De meeste wijngaarden zijn noordwest gericht waardoor ze ochtendlicht missen en dus langzaam opwarmen. Dat gegeven, in combinatie met de verkoelende mistral draagt bij tot een, voor de regio, relatief koel microklimaat dat de druiven rustig laat rijpen.

Gigondas, dat in 1971 een eigen AOC kreeg, staat garant voor rode wijnen van hoge kwaliteit met in de geur prachtig donker bosfruit en de kruidig-aardse geuren van “la garrigue”, de lokale vegetatie die alleen maar groeit op de karige kalkbodems. De smaak van een typische Gigondas wijn is krachtig maar toch fris, met rijpe tannines en grote lengte.

Zeker het ontdekken waard!

Wandelen in “Les Dentelles de Montmirail”

 

Voor wie houdt van een mooie en pittige wandeling, moet zeker les Dentelles de Montmirail eens gaan opzoeken. Deze rotsformatie van kalksteen en kalkmergel is gelegen tussen de vallei van de Rhône en de Mont Ventoux en het gebergte bestaat uit meer dan duizend smalle uitstekende pieken met de hoogste top op 755 meter. Bovenop de Dentelles krijg je een adembenemend vergezicht op het landschap als beloning voor het klimwerk.

 Gigondas dorp ligt aan de voet van dit gebergte en de wandeling begint “sur la place du village” waar ook de cave van “Moulin de la Gardette” ligt.