Happy Wine-Year 🍷

Eerst en vooral onze beste wensen voor 2023! Dat het een mooi, gezond en gelukkig jaar mag worden.

Wij hebben het nieuwe jaar op een gezellige manier ingezet en hebben ook, zoals de meeste onder jullie, een paar goede voornemens opgelijst. Zorgen voor een gezonde levensstijl en voldoende beweging staan met stip op nummer één. Echter zonder in te boeten aan levenskwaliteit en mét genietmomenten op tijd en stond. Daar horen dus ook lekker eten en een goed glas wijn bij. Iets wat we ons nooit zullen ontzeggen!

Net zoals in 2022, zal diVines in 2023 weer aanwezig zijn op verschillende wijnbeurzen en starten doen we in Leuven zoals je verder in deze nieuwsbrief kan lezen.

We bieden ook nog steeds privé wijndegustaties aan. Heb je zin om met familie, vrienden, je wandel-, padelclub of welk team dan ook een leuke wine tasting te doen? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Ook zullen we, net als vorig jaar, ons gamma uitbreiden met nieuwigheden uit de Provence. Later deze maand mag je enkele topwijnen uit buurdorp Cairanne verwachten in onze shop.

 

Cairanne ligt 17 kilometer ten noordoosten van Orange, enkele kilometer ten westen van Rasteau en op 10 kilometer van Gigondas. Daar waar Rasteau een echt Grenache-dorp is door zijn vrij homogene terroir en warme, krachtige wijnen levert, biedt Cairanne andere smaken omdat de terroir erg veelzijdig is. Bij wijnen uit Cairanne wordt vaak gesproken over “la finesse épicée” en dit onderscheidend kenmerk ontstaat als gevolg van de verschillende terroirs waar de wijngaarden van Cairanne op groeien.

 

Wijngaarden op de hellingen ten noordoosten van het dorp (La Montagne), kijken uit op het zuiden en zijn de geliefde terroirs van de Grenache en Mourvèdre druiven die veel zon nodig hebben en het uitstekend doen op de gele mergelbodems met daarin kalkstenen. Ten zuiden en zuidwesten van het dorp, richting de Ouvèze, worden de bodems wat rijker aan klei en vind je overal kiezels en keien, wat dan weer ideaal is voor de Syrah druif. Richting de Aigues, ten westen van Cairanne, gaat zand overheersen. Wijngaarden op dit type grond geven soepelere en lichtere smaken.

Cairanne kreeg een AOC label voor zijn rode en witte wijnen. De rode wijnen zijn vol van smaak, kruidig en zijn soepel en makkelijk te drinken. De witte wijnen zijn flonkerend en licht goudkleurig, hebben een fijne neus met toetsen van bloemen en planten en smaken fris en elegant.

Krijg jij het water al in de mond? Nog even geduld en je kan deze nieuwe parels binnenkort bij ons komen proeven.

In de tussentijd, hou het gezond en laat ons van 2023 een topjaar maken!

diVines op de Foire du Vin in Leuven

Foire du Vin is een gekende wijnbeurs in Vlaanderen die elk jaar halt houdt in 4 steden: Leuven, Sint-Niklaas, Roeselare en Gent. Ook dit jaar wordt het startschot van het Foire du Vin wijnjaar tijdens het eerste weekend van februari gegeven in Leuven, stad van studenten en stad van het bier …. maar Leuven houdt ook van wijn!

diVines is ook van de partij dus kom zeker langs om onze lekkere wijnen uit de zuidelijke Rhônevallei te proeven. Als primeur stellen wij er onze nieuwigheden uit Cairanne voor en dat is zeker een bezoekje waard! Het Provençaalse gevoel maken we compleet met onze lekkere olijven, tapenade en affinade uit Nyons.

Iedereen welkom in OHL stadion “Den Dreef” aan de Kardinaal Mercierlaan 46 in Heverlee waar je ons, samen met een 30-tal andere wijnbouwers kan terugvinden. Verwacht je aan gezelligheid en kwaliteit en er is bovendien gratis parking.

Wanneer?

      • Vrijdag 3 februari 2023 van 17h tot 21h
      • Zaterdag 4 februari 2023 van 11h tot 20h
      • Zondag 5 februari 2023 van 11h tot 18h

Op zoek naar een lekkere Rhône wijn ?

 

Dan ben je steeds welkom bij ons in ‘s-Gravenwezel om ons Rhône-gamma te proeven en een keuze te maken uit onze witterode en rosé wijnen.

 

Maak snel een afspraak via mail, geef ons een belletje op 0495/ 59 68 88 of spring gewoon binnen als ons “ApéRHÔNE” bord buiten staat op de Epicialaan in ‘s-Gravenwezel.