La “Cuvée Haute Route Ventoux” est arrivée

 

Eerst en vooral willen we iedereen bedanken die er mee voor gezorgd heeft dat Olivier begin deze maand kon deelnemen aan de driedaagse wielerwedstrijd “Haute Route Ventoux”. Jullie hebben massaal de “Cuvée Haute Route” gekocht en deze is ondertussen toegekomen uit Rasteau en zal eerstdaags aan huis geleverd worden. 

Olivier heeft het beste van zichzelf gegeven in een pittige wedstrijd die bovendien niet kon genieten van opperbest nazomer-weer, integendeel zelfs. De regen viel bij momenten met bakken uit de lucht, het was ijskoud en we zagen zelfs de eerste sneeuw op de top van de Mont Ventoux. Het was ronduit zwaar, wat zijn 3e plaats in het eindklassement dus nog meer glans geeft.

 

“Haute Route” wedstrijdverslag

De 2020 editie van de “Haute Route Ventoux” wedstrijd was anders dan die van de jaren ervoor. Er waren niet alleen extra veiligheidsmaatregelen omwille van corona, er ging voor de start ook veel aandacht naar het weer, want duidelijk was dat het zou gaan regenen. Maar niemand had voorzien hoe extreem het zou uitpakken.

Hevige regenval, stormsnelheden op bepaalde cols van boven de 100 km/uur en overal lagen er takken op de weg. Het weer werd zelfs zo slecht dat de wedstrijd de eerste dag gewoonweg werd stilgelegd, maar toen waren de eerste 30 renners, waaronder Olivier die 5e eindigde, al even over de meet.

Ook de tweede etappe moest ingekort worden, deze keer wegens .. sneeuw. De deelnemers konden de slotklim naar de top van de Mont Ventoux vanaf Malaucène niet rijden en moesten halt houden aan Mt Serein. Ondanks de mist en de koude eindigde Olivier op een mooie 3e plaats.

De weergoden waren de Haute Route Ventoux tijdens de afsluitende tijdrit wel gunstig gezind. Het bleef eindelijk eens droog, al was het na Chalet Reynard mistig en koud. Olivier werd knap 3e in de tijdrit en reed naar de top vanaf Bédoin in minder dan 1u en 7 minuten.

Daarmee wist hij ook zijn 3e plek in het eindklassement veilig te stellen.

Een puike prestatie van deze beloftevolle wielerprof in spe!