Muscat Pétillant “La Pigeade” Brut – 2022

Muscat Pétillant Brut

Deze mousserende wijn op basis van Muscat druiven, is fris en levendig door de fijne en genereuze bubbels.

De wijn is lichtgoud van kleur en in de smaak zijn de aroma’s van exotisch fruit zoals oa lychee steeds aanwezig door de Muscat.

Deze bubbels zijn geschikt voor liefhebbers van fruitige en mousserende wijnen. Ideaal als aperitief, maar ook perfect als afsluiter van de maaltijd in combinatie met lekkere fruitige desserts.

Prijs: 13€ per fles

 

Druivensoorten

100% Muscat Blanc

De druiven worden handmatig geoogst in dozen en vervolgens gesorteerd en ontsteeld op het domein. Nadien volgt een pelliculaire maceratie op lage temperatuur, dan de persing en daarna start de alcoholische gisting op een lage temperatuur. De bubbels worden op de fles toegevoegd.

Aroma’s

    • Neus: Frisse exotische tonen
    • Smaak: Verfrissende mousserende wijn

Meer over Domaine La Pigeade

Het verhaal van Domaine La Pigeade begon in de vroege jaren zestig, toen Nicole en Claude Vaute zich vestigden op het domein in Beaumes de Venise. Ze kwamen beide uit een boerenfamilie en werden de eerste generatie wijnbouwers.

Ze geloofden in de, toen nog zeer jonge appellatie Muscat de Beaumes de Venise, en hebben het domein door de jaren heen ontwikkeld en uitgebreid. In die tijd maakten ze zelf geen wijn, maar brachten ze alle druiven naar de dorpscoöperatie. In 1996 daar kwam verandering in toen hun zoon Thierry en zijn vrouw Marina beslisten om hun eigen kelder te bouwen en voor de eerste keer wijnen te produceren onder de naam van het domein.

Het 16e eeuwse gebouw op het domein is gelegen in het hart van de Provence en de Rhônevallei, aan de voet van de Dentelles de Montmirail, op enkele kilometers van de Mont Ventoux en de Luberon. Het domein heeft een fantastische geografische ligging en geniet van een uitzonderlijk microklimaat, bevorderlijk voor de productie van de beste wijnen.

Ondertussen bezit het domein een terrein van meer dan 30 ha en maakt het met veel toewijding lekkere kwaliteitswijnen.