“Staying-in” bij Valentijn ♥️

Op restaurant gaan met je geliefde is heel plezant! Maar toch is er, vooral ook door de corona-crisis, een duidelijke trend ontstaan om dat etentje op restaurant af en toe te vervangen door een gezellige avond thuis.

Thuis van lekker eten genieten met een heerlijk aangepaste wijn erbij is iets dat vele mensen hebben leren appreciëren tijdens de lock-down periode. High quality food & wine in combinatie met goed gezelschap is alles wat je nodig hebt om een zalige avond te beleven, of je nu thuis bent of niet. Beroep doen op een traiteur die een heerlijke maaltijd voor jou klaarmaakt, of samen kokerellen en nieuwe recepten uitproberen, het zijn dingen waar we ons in de periode 2020 – 2021 wel moesten aan wagen. En dat concept van “gezellige avondjes thuis” is een blijver gebleken. McKinsey omschrijft deze trend als “staying-in” is the “new going-out”.

Er zijn uiteraard zaken die deze trend om thuis te genieten, versterken.

    • Alcohol in het verkeer bijvoorbeeld. Er moet altijd iemand bob zijn, tenzij je ervoor kiest om met de taxi op restaurant te gaan.
    • Ook merken we een evolutie naar de betere wijn“, waarbij mensen minder vaak drinken, maar als ze dan voor een glas wijn gaan, het eentje van de betere soort moet zijn. Tijdens de lockdown-periode kweekten mensen namelijk de gewoonte om regelmatig te genieten van een echte topwijn. Deze gewoonte zetten ze graag verder en budgetair gezien drink je die topwijn dan beter thuis.
    • Bijkomend biedt Coravin (waarmee je wijnen per glas kan schenken, en de rest van de flessen nog weken, maanden of jaren kan wegleggen) aan die wijnliefhebbers een totaal nieuwe dimensie om te genieten van mooie wijnen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de nieuwe mindset “drink less, but drink better”.

Ben jij nog op zoek naar die topwijn waarmee je jouw geliefde kunt verleiden?

Bezoek onze webshop of kom gewoon langs bij ons in ‘s-Gravenwezel. Met onze Coravin zijn al onze flessen trouwens altijd “open” en vrijblijvend te proeven.