Update uit de wijngaarden in Rasteau

De lente staat weldra voor de deur, dus we kunnen nu al beginnen dromen van zon, aangename temperaturen en terrasjes doen. Ideale moment dus om de nodige voorraad wijn in te slaan om van te genieten op zonnige terrasjes of tijdens familiefeesten.

diVines heeft daarom nieuwe witte en rosé wijnen toegevoegd bovenop het reeds bestaande rood, wit en rosé Cru gamma, zodat jullie bij elke gelegenheid de perfecte wijn kunnen schenken.

Neem een kijkje in onze webshop en plaats je bestelling online. Wij leveren binnen de week persoonlijk aan huis.

Kom langs op de Wijnfocus wijnbeurs in Geel tijdens het eerste weekend van maart of op de Foire du Vin wijnbeurs in Sint-Niklaas tijdens het tweede weekend van maart om onze volledige line-up te degusteren. Voor een gratis duo-inkomkaart van beide beurzen mag je mij steeds mailen.

Of book een diVines Wine-Tasting. Tijdens zo’n tasting word je ondergedompeld in de Provençaalse sfeer, met lekkere witte, rosé en rode wijnen uit de streek en een hapje en een fijne babbel erbij. Ik vertel je het verhaal achter elke wijn, de druivensoort, de makers die schuilgaan achter de bijzonder rijke smaken én geef je food-pairing tips. Wil je er ook graag aangepaste kazen en/of charcuterie bij? Dat kan ook! Neem contact op en we prikken samen een datum!

Doe je graag nog een tasting in maart? Wees er dan snel bij want de agenda loopt goed vol!

 

In Rasteau hebben wij de afgelopen week al een paar dagen kunnen proeven van wat de lente in petto heeft. We genoten van een staalblauwe lucht en “plein soleil”.

Mooi, droog en zonnig weer is het enige wat wij wensen, maar de wijnboeren denken daar anders over. In de wijngaarden worden ze namelijk ook geconfronteerd met de verandering van het klimaat en het is op dit moment gewoonweg te droog voor de tijd van het jaar. Sinds begin dit jaar is er amper een druppel regen gevallen, terwijl januari en februari normaalgezien maanden zijn waarin de waterreserves verder worden aangevuld om een droge, zonnige zomer zorgeloos te overbruggen.

 

Oude wijngaarden met een zeer uitgebreid wortelstelsel tot diep onder de grond, ondervinden minder last van deze droogte. Zij hebben altijd wel ergens een wortelvertakking naar de dichtstbijzijnde bron. Maar jonge wijngaarden en nieuwe aanplanten kunnen hier serieus onder lijden. Extra water geven, betekent dan ook extra werk voor de wijnboer.

Nog tot einde maart wordt er gesnoeid.

Na de oogst van vorig jaar zijn de planten in rustmodus gegaan, de sapstromen zijn gestopt en deze wintersnoei is nodig om alle uitlopers te verwijderen en de wijnstokken weer te stroomlijnen voor de komende bloei.

Rank per rank wordt er handmatig gesnoeid en dat is een heuse karwei. Reken voor één persoon op een week werk om 1 hectare wijngaard te snoeien.

Respect mannen !!