Meer Over

Ons Gamma

diVines draagt kwaliteit en puurheid hoog in het vaandel en streeft ernaar enkel topwijnen aan te bieden die niet alleen lekker zijn, maar ook met de nodige zorg en eerbied en volgens de hoogste standaarden worden geproduceerd. De vinificatie van de door ons geselecteerde wijnen dient zoveel mogelijk manueel te gebeuren (zowel de oogst op het veld als het sorteren op het domein achteraf) en de toevoegingen van onder andere sulfiet of het gebruik van kunstmeststoffen moeten zich tot een minimum beperken.

Ons gamma bestaat uit een klein assortiment van wijnen (rood, wit, rosé en vin doux) uit Rasteau, dat zich bevindt in de zuidelijke Rhônevallei vlakbij gerenommeerde wijndomeinen als o.a. Châteauneuf-du-Pape en Gigondas. Rasteau was reeds befaamd voor zijn natuurlijke zoete wijn (Vin Doux Naturel) waarvoor het in 1944 Cru status verwierf, maar doordat de lokale wijnbouwers met veel wilskracht een zeer hoge kwaliteit van al hun wijnen zijn blijven nastreven, kreeg Rasteau in 1967 de classificatie Côtes du Rhône Villages en in 2010 ook de AOC Cru Rasteau voor zijn rode wijnen.

 
Meer Over

Onze Wijngaard

Sinds 2015 hebben wij onze eigen wijngaard in Rasteau. Deze bevat Grenache noir ranken van ongeveer 70 jaar oud, ligt op 300m hoogte waar de beste kwaliteitsdruiven van Rasteau rijpen en wordt beheerd door Jean-Marc Brun van Domaine Beau Mistral. Jaren van nauwe samenwerking hebben geleid tot een kwaliteitsproduct dat we aanbieden onder het Fleur de Terroir label. Dit paradepaardje is een Cru die van de eerste persgang van de druiven wordt gemaakt, een gistingsproces van minstens drie weken doorloopt, en waarbij extra toevoegingen van onder andere sulfiet zich tot een minimum beperken.

Onze Cru Rasteau Vieilles Vignes “Fleur de Terroir” is een kwalitatief hoogstaande en zuivere wijn die reeds met vele prijzen en hoge scores van o.a. Robert Parker en Jeb Dunnuck werd gelauwerd. Onze rode wijn heeft een schitterende donkere kleurspiegel en een boeket van zeer rijp rood fruit, vanille en peper. Hij heeft een gulle, evenwichtige mond, met een lange, warme afdronk en kan goed en lang bewaard worden. Hij begeleidt dan ook zeer goed de grote gastronomie.

Onder het “Fleur de Terroir” label biedt diVines een schitterende witte Côtes du Rhône Villages “Fleur de Terroir” aan die hoofdzakelijk de Viognier druif als basis heeft. Dit druivenras produceert mooie witte wijnen met een verrassend vol en zacht karakter. Onze witte wijn is licht goudkleurig en fruitig in de neus. In de mond vind je smaken van bloemen en ananas terug en deze wijn laat zich het liefst fris en jong drinken.

De heerlijke Côtes du Rhône Villages “Fleur de Terroir” is een wijn voor fijnproevers en begeleidt perfect warme voorgerechten zoals hartige taarten en quiches, gegrilde visgerechten in saus, wit vlees en bepaalde kazen,  maar is ook heel geschikt om te serveren als aperitief.

Onder het Tentation label biedt diVines twee “easy drinking” wijnen aan. Deze rode en rosé wijnen hebben een goede prijs / kwaliteit verhouding, zijn fruitig, soepel en toegankelijk en bijgevolg geschikt om dagelijks te drinken.

Onze Tentation Rosé is lichtrozig van kleur, heeft een fruitig boeket en een verrassend aangename afdronk. Aangeraden is om deze wijn fris en jong te drinken. diVines biedt deze rosé zowel in fles als in bag-in-box verpakking van 5 liter aan.

De Tentation Rouge is een toegankelijke en soepele rode wijn die perfect de gerechten van elke dag begeleidt. Ook deze wijn wordt zowel in fles als in bag-in-box verpakking van 5 liter aangeboden.

Rasteau dankt haar naamsbekendheid aan de Vin Doux Naturel, een op natuurlijke wijze versterkte wijn waarvoor
Rasteau in 1944 de Cru status verwierf. Onze Cru Rasteau Vin Doux Grenat is voor 100% gemaakt van de Grenache druif en kan zowel als aperitief of  dessertwijn gedronken worden.

 
Meer Over

Ons Team

Achter diVines zitten Inez Schoels & Didier Godfroid, ondersteund door Jean-Marc Brun van Domaine Beau Mistral in Rasteau. De mix van ieders kwaliteiten, gecombineerd met een enorme drive en passie, levert een succesvolle samenwerking op.

Inez Schoels – Zaakvoerder
Dankzij haar oog voor detail, neus voor kwaliteit en luisterend oor, weet Inez de noden van de markt te doorgronden en te vertalen in duidelijke aanbevelingen om de positionering en het aanbod van diVines verder te verfijnen en optimaliseren.

Didier Godfroid – Partner
Didier, als ondernemer pure sang en kind aan huis in Rasteau, bruist steeds van energie en kan als geen ander bruggen bouwen. Zijn eeuwige enthousiasme werkt aanstekelijk waardoor hij het beste in anderen naar boven kan halen.

Jean-Marc Brun – Wijnmaker
Dankzij zijn doorgedreven passie en uitgebreide kennis en ervaring, weet Jean-Marc wijnen te maken van uitzonderlijke kwaliteit die reeds vele malen werden bekroond. Jean-Marc werd zelfs door Robert Parker uitgeroepen tot beste Cru maker uit Rasteau.

Bel ons:+32 (0) 495 59 68 88

diVines © 2020 All rights reserved.